De 90 stadagen vuistregel gaat niet meer op.


overzicht De 90 stadagen vuistregel gaat niet meer op.

Datum:
27 mei 2016
Door:
Michel van Roon
Filters:
Blog
Reacties:
0

Na 90 dagen verdien je niets aan een gebruikte auto. Die vuistregel hanteert nog menig verkoper, manager of ondernemer. Maar klopt die vuistregel nog wel? Wij zochten het voor je uit in dit blog.

Statijdbeleid is maatwerk

Ooit heeft iemand op basis van een slimme calculatie bepaald dat je na 90 dagen geen geld meer verdient met een gebruikte auto. Die calculatie, inmiddels waarschijnlijk meer dan 15 jaar oud, wordt nog vaak gebruikt. Maar vuistregels zijn niet meer van deze tijd. Elk bedrijf heeft zijn eigen karakteristieken, zijn eigen kostenstructuur en margepotentieel. Die bepalen wanneer je wel of geen geld meer aan een gebruikte auto verdient. Maar hoe bepaal je zelf jouw 'break-even' statijd?

Break-even statijd

Om je break-even statijd te berekenen is een ouderwetse top-down calculatie misschien nog wel het beste om te gebruiken. In die calculatie kijk je naar onder andere je brutowinstpotentieel, je algemene kosten en de variabele statijdkosten. Afhankelijk van je eigen kengetallen kan die break-evenstatijd wel eens korter zijn dat je wenst.

 

 

Schrijver


Michel van Roon
Michel van Roon - Senior Consultant / Oprichter

“Zonder weerstand geen glans”

Commercieel zwaargewicht en transformatiespecialist in de autobranche. In staat complexe materie plat te slaan in hapklare porties. Inspireert mensen en structureert processen. Tilt teams naar een hoger niveau met één doel voor ogen: plezier en prestatie samenbrengen.

Meer nieuws