Inspiratie: Online Business Modellen


overzicht Inspiratie: Online Business Modellen

Datum:
01 mei 2014
Door:
Michel van Roon
Filters:
Nieuws
Reacties:
0

“Het Business Model van de dealer is volgens de Bovag-RAI niet meer houdbaar.” Zo luidde de koppen in diverse media. Maar hoe ga je veranderen? Wij vonden inspiratie in de VS en in Nederland.

Carvana

 

Carvana.com

In de VS startte onlangs een autobedrijf zonder verkooppersoneel. Auto’s koop je daar online en haal je af via het principe van een ‘Vending Machine’.  Het principe is zo gek nog niet. Of het in Nederland zou werken weten we niet, maar inspirerend als mogelijke toekomst voor het autobedrijf is het wel. Zowel commercieel als technisch is dit een vernieuwend concept. Hoe Carvana.com werkt lees je hier.

Qoets.nl

Dichter bij huis vinden we Qoets.nl. Eveneens een online model waar recentelijk ook ‘Bricks’ aan toe zijn gevoegd. Niet op een traditionele manier, maar kostenefficiënt, met een afleveringscentrum centraal in het land. Een jonge ondernemer met ervaring buiten de branch, maar wel met auto achtergrond, zet een uniek online concept neer. Net als Carvana een online sales concept dat  continue in beweging is. Is dat ook niet wat ondernemen leuk maakt? Een degelijk plan schrijven op basis van kansen in de markt, alle details uitwerken en vervolgens in de praktijk zien of je idee werkt of niet? En is dat niet het geval, kantel je het business model dan net zolang totdat het wel werkt? Wil je meer weten van Qoets, bekijk hun video en je snapt waar wij enthousiast van worden.

Schrijver


Michel van Roon
Michel van Roon - Senior Consultant / Oprichter

“Zonder weerstand geen glans”

Commercieel zwaargewicht en transformatiespecialist in de autobranche. In staat complexe materie plat te slaan in hapklare porties. Inspireert mensen en structureert processen. Tilt teams naar een hoger niveau met één doel voor ogen: plezier en prestatie samenbrengen.

Meer nieuws