Marktgericht Inkopen krijgt vervolg: Marktgericht Budgetteren


overzicht Marktgericht Inkopen krijgt vervolg: Marktgericht Budgetteren

Datum:
06 oktober 2014
Door:
Jeroen van den Broek
Filters:
Events
Reacties:
0

Marktgericht Inkopen krijgt vervolg: Marktgericht Budgetteren

De eerste workshop Marktgericht Inkopen van 12 juni jl. is succesvol afgerond. Met een compacte groep used car professionals zijn we aan de hand van concrete en lokale marktcijfers aan de slag gegaan. Hoe kun je de gebruikte auto markt beter bewerken? Hoe kom ik erachter wat ik moet inkopen zodat je meer kunt verkopen?

Concrete vragen beantwoord

Een workshop is pas nuttig als het concrete vragen beantwoordt waar je de volgende dag mee aan de slag kunt. Concrete vragen die in deze sessie zijn beantwoord:

  • Hoeveel markt is er nog voor de Renault Twingo uit bouwjaar 2013/2014?
  • Welke voorraadmix moet ik neerzetten om lokaal beter te scoren?
  • Is import van Spaanse ex-rentals interessant in mijn markt?
  • Wordt mijn statijd veroorzaakt door mijn assortiment of moet ik het ergens anders zoeken.

Opvallende constatering: Volvo diesel goed verkocht

Een leuke en opvallende constatering deden we voor het merk Volvo. Een gemiddelde gebruikte diesel wordt na verloop van tijd geëxporteerd. De verhouding diesel/benzine auto’s is in de markt voor nieuwe auto’s anders dan in de gebruikte auto markt. Maar wat blijkt? In het verzorgingsgebied van één van de deelnemers blijkt het aantal verkochte Volvo’s met diesel motor veel hoger te zijn dan bij andere merken. Dat geeft te denken. Want als er meer diesels aan de consument worden verkocht, moet ik mijn mix dan ook niet aanpassen?

27 November: Workshop Markgericht Budgetteren

Het succes van de eerste workshop smaakt naar meer. Daarom staat op 27 november weer een workshop rondom marktontwikkelingen en MarktExpert gepland.

Het lijkt nog ver weg, maar het jaar 2015 komt er snel aan. Wil je rendement maken, dan wil je met een goed doortimmert beleidsplan en budget aan de slag. Ben je dealer? Blijven je verkoopaantallen van nieuwe auto’s achter? Succesvol gebruikte auto’s verkopen blijft een MUST. Ben je universeel? Hoe laat jij je klantengroep groeien zodat de werkplaats goed bezet blijft?

Wat is een realistische doelstelling voor 2015? Wat moet ik inkopen om voldoende aanbod te hebben? Welk assortiment moet ik aanbieden om de markt en mijn concurrenten te verslaan?

Bovenstaande onderwerpen komen aan bod in de Workshop Marktgericht Budgetteren. Inschrijven voor deze workshop kan vanaf nu. We willen persoonlijke aandacht geven en goede interactie tussen deelnemers realiseren. Daarom is het aantal deelnemers beperkt tot 8. Voor de workshop vragen we een deelname in de kosten van € 50,-. Heb je nog geen MarktExpert, dan volstaat een proefabonnement van 3 maanden.

Wil je meer weten van deze workshop? Laat het ons weten en Bel of mail ons.

 

Schrijver


Jeroen van den Broek
Jeroen van den Broek - Senior Consultant / Partner

"Samen creëer je kansen"

Teamplayer bij uitstek. Empatisch in de samenwerking maar kritisch in de analyse. zoekt altijd naar slimme en pragmatische oplossingen. Geeft niet snel op. Combineert zijn ervaringen als trainer, coach en automotive retailer.

Meer nieuws