Mercedes Benz België zet MarktExpert in voor bedrijfsauto’s


overzicht Mercedes Benz België zet MarktExpert in voor bedrijfsauto’s

Datum:
27 september 2017
Door:
Jeroen van den Broek
Filters:
Nieuws
Reacties:
0

CRM consultant Jeroen van den Broek en Mercedes Benz zijn inmiddels goede bekenden van elkaar. De Nederlandse bedrijfswagentak is sinds een half jaar aangesloten op MarktExpert, waarbij Van den Broek verantwoordelijk is voor de implementatie en ondersteuning van het programma. Ook verzorgt hij de taxatietrainingen voor het merk. En vanaf vandaag wordt Mercedes Benz België toegevoegd aan zijn verzorgingsgebied, met als doel het gebruikte bedrijfswagen resultaat een boost te geven.

Vooruitgang boeken

“Binnen Mercedes Benz ‘Van Pro’ programma worden de dealers (verdelers) ondersteund. Dat gebeurt op meerdere fronten tegelijk. Denk aan verkoop, de inrichting van het magazijn, het onderhoud van bedrijfsauto’s tot aan het opnemen van de telefoon. Een van de programma onderdelen, genaamd Used One, zit in mijn portefeuille. Om het resultaat op gebruikte bedrijfsauto’s te optimaliseren hebben we een Belgische versie van MarktExpert ontwikkeld. Vragen als ‘Wat heb je deze maand verkocht?’, ‘Hoe groot is jouw markt?’, ‘Hoeveel voorraad heb je nodig?’ en ‘Welke bedrijfsauto’s heb je nodig in je assortiment?’ kun je nu eenmaal niet onbeantwoord laten als je vooruitgang wilt boeken.”

Cijfers

“Zonder cijfers is het lastig sturen”, zo zegt Jeroen. “Hoe lang je er als ondernemer ook mee weg gekomen bent, vroeg of laat schiet je onderbuik gevoel tekort en belemmeren ze in je ambities. Dan is het tijd om marktdata te vergaren en onderbouwde beslissingen te nemen. Het is mijn taak om te laten zien dat je daarmee écht een verschil kunt maken. Ik ben blij dat we de Febiac data in MarktExpert wisten te krijgen, zodat de Belgische collega’s op basis van dezelfde management informatie kunnen opereren. Ik zie ernaar uit om ze te laten ervaren wat het voor ze kan doen. Eind september gaan we van start met de eerste deelnemers.”

Wil je meer informatie over CRM consultancy of MarktExpert? Neem dan contact met ons op.

Schrijver


Jeroen van den Broek
Jeroen van den Broek - Senior Consultant / Partner

"Samen creëer je kansen"

Teamplayer bij uitstek. Empatisch in de samenwerking maar kritisch in de analyse. zoekt altijd naar slimme en pragmatische oplossingen. Geeft niet snel op. Combineert zijn ervaringen als trainer, coach en automotive retailer.

Meer nieuws