Realistische doelstelling voor een verkoper


overzicht Realistische doelstelling voor een verkoper

Datum:
22 september 2016
Door:
Michel van Roon
Filters:
Reacties:
0

Hoeveel verkopen mag je van een verkoper verwachten? Hoeveel mag een verkoper verdienen? Die vraag stelt menig ondernemer zich. Is de verkoopdoelstelling bepaald op basis van buikgevoel, vuistregel of het recente verleden? Ook deze probleemstellingen vliegen we bij CRM automotive retail cijfermatig aan. Door simpelweg de kosten op een rijtje te zetten en niet te vergeten dat je ook nog iets moet verdienen. 

Bereken jouw verkoopdoelstelling

Wat je als verkoper mag verdienen of wat je als verkoper moet verkopen moet de uitkomst zijn van een rekensom. Vuistregels en buikgevoel mogen geen basis vormen voor de verkoopdoelstelling. Alleen een rekensom gebaseerd op brutomarges, salariskosten, algemene kosten en winstgevendheid kunnen duidelijkheid bieden. En daar wringt vaak de schoen. Want transactieresultaat is nog geen winst!

In onderstaande video rekent Michel van Roon voor hoe je een realistische verkoopdoelstelling bepaalt.

Schrijver


Michel van Roon
Michel van Roon - Senior Consultant / Oprichter

“Zonder weerstand geen glans”

Commercieel zwaargewicht en transformatiespecialist in de autobranche. In staat complexe materie plat te slaan in hapklare porties. Inspireert mensen en structureert processen. Tilt teams naar een hoger niveau met één doel voor ogen: plezier en prestatie samenbrengen.

Meer nieuws