RETM behaalt mijlpaal


overzicht RETM behaalt mijlpaal

Datum:
10 oktober 2015
Door:
Jeroen van den Broek
Filters:
Nieuws
Reacties:
0

Toen Jeroen van den Broek samen met Frank Bolsenbroek en Rob Henneveld een nieuw register voor taxateurs en experts oprichtte was een FEHAC erkenning een van de doelstellingen. Die doelstelling is nu al behaald.

Jeroen van den Broek is in Nederland de onbetwiste taxatietrainer. Geen enkele trainer in Nederland heeft zoveel cursisten de fijne kneepjes van het taxatievak geleerd.

Taxeren is immers een vak. Maar lid zijn van een taxateursregister staat niet garant voor een goede permanente educatie. En dat in een branche die zich razendsnel ontwikkelt.

Uit onvrede met het niveau van de opleidingen van de bestaande registers voor taxateurs voegde Jeroen zich bij Frank Bolsenbroek en Rob Henneveld om te komen tot een register van experts en taxateurs dat zich puur en alleen richt op motorvoertuigen. Een echt gespecialiseerd register dus.

Professioneel taxeren

Een goede taxateur is onafhankelijk in zijn oordeel en vakkundig in zijn onderbouwing. Dat geldt niet alleen voor de taxatie van een oldtimer, maar denk ook aan contra-expertises voor een verzekering, BPM-taxaties of een taxatie ten behoeve van de waarde bepaling van een voertuig in het economisch verkeer om de bijtelling vast te stellen. In al die gevallen is een onderbouwd waarde oordeel van een erkend taxateur noodzakelijk.

Notariële beëdiging

Een RETM expert of taxateur is niet alleen door zijn permanente educatie een competente gesprekspartner. Na de afschaffing van de gerechtelijke beëdiging wordt een RETM expert of taxateur beëdigd door de notaris. Een beroepseed leg je immers niet af aan de keukentafel.

FEHAC erkenning

Om de erkenning van een instituut als de FEHAC te ontvangen, is vertrouwen in een register van groot belang. Als nieuwkomer moet je laten zien dat je het vak niet alleen serieus neemt, maar ook toegevoegde waarde levert.

De FEHAC omschrijft dit als volgt: “Van een brancheorganisatie voor taxateurs verwacht de FEHAC dat zij een examen of toets afneemt bij toelating van een kandidaat, dat taxateurs gedurende de registratie hun kennis aantoonbaar en goed op peil houden en tenslotte dat er een geschillen- en klachtenregeling bestaat op basis waarvan een taxateur in het uiterste geval uit de brancheorganisatie gezet kan worden.”

De RETM voldoet aan al die eisen en daarmee is de RETM de derde organisatie geworden waarvan ingeschreven klassieker taxateurs het predicaat ‘FEHAC Goedgekeurd Taxatierapport’ kunnen aanvragen.

Aspirant Taxateur

Als je nog geen ervaring hebt opgedaan als taxateur was het bij bestaande registers nagenoeg onmogelijk om de status van register taxateur te krijgen. Zonder ervaring kun je immers geen register expert of taxateur worden. Er werd echter geen mogelijkheid geboden om die ervaring als expert of taxateur op te doen. Het taxateursvak heeft echter dringend verjonging nodig. Naast een opleiding voor taxateurs biedt RETM de mogelijkheid voor een beginnend taxateur om onder begeleiding van een ervaren collega het vak te leren.

Wil je meer weten van RETM of zelf erkend taxateur worden van hedendaagse voertuigen of klassiekers? Lees er meer over op de website van RETM.

 

Schrijver


Jeroen van den Broek
Jeroen van den Broek - Senior Consultant / Partner

"Samen creëer je kansen"

Teamplayer bij uitstek. Empatisch in de samenwerking maar kritisch in de analyse. zoekt altijd naar slimme en pragmatische oplossingen. Geeft niet snel op. Combineert zijn ervaringen als trainer, coach en automotive retailer.

Meer nieuws