Uitgelicht: CRM & Used Car Controller


overzicht Uitgelicht: CRM & Used Car Controller

Datum:
06 oktober 2014
Door:
Michel van Roon
Filters:
Nieuws
Reacties:
0

Uitgelicht: CRM & Used Car Controller

CRM automotive retail heeft haar roots in used car management. Daar zijn we trots op en nog elke dag mee bezig. En dat heeft een interessante spin-off opgeleverd: Used Car Controller.

Devil is in the detail

Succesvol gebruikte auto management lijkt zo simpel. Als je de juiste auto's voor het goede geld inkoopt, ze vervolgens goed verkoopt, verdien je geld. Zo simpel is het natuurlijk niet. Goed gebruikte auto management behelst ook het stroomlijnen van je gebruikte auto processen. Het is immers een race tegen de (statijd) klok. Zeker in deze tijd wordt de inkoopprijs bepaald door de gespannen verhouding tussen aanbod en vraag. Stijgende prijzen zorgen voor krappere marges. En krappere marges betekenen automatisch minder tijd om een auto winstgevend te verkopen. In zo'n situatie moet alles kloppen.

Consultancy+

Je gebruikte auto strategie goed opzetten en implementeren, dat is waar we naam mee gemaakt hebben en goed in zijn. Maar na verloop van tijd moet je als autobedrijf ook zonder onze support geld verdienen. Maar wat blijkt, na verloop van tijd worden winstgevende processen stap voor stap losgelaten. Niet uit onwil, maar vaak door de druk van de dagelijkse gang van zaken. Met een weer dalend rendement tot gevolg. Tijd voor actie van onze zijde. Het blijkt dat simpele processen vaak kostbare tijd kosten omdat diverse systemen niet het gewenste informatieniveau opleverde.

Weg met lijstjes, post-it memo's en overbodige systemen

Hoe je het ook wend of keert, succesvol gebruikte auto management betekent vaak controleren. Of auto's binnen zijn, voor geïnspecteerd zijn, wel goed op internet staan, goed gecalculeerd zijn, op tijd afgeleverd zijn of aan de handel verkocht zijn. En daar komt actief statijd management nog bij. Kortom, te veel om bij te houden op post-it memo's of losse Excel lijstjes.

Oplossing gevonden

In onze zoektocht naar een oplossing liepen we tegen een systeem aan dat in de schaduw van een grote Nederlandse holding al was getest en geld had opgeleverd. Onder druk van de markt werd er echter geen geld meer in geïnvesteerd. Dat systeem vormde de basis van Used Car Controller. In een samenwerking met EBP Software hebben we het systeem verder ontwikkeld op basis van ervaring in ons team en dat van onze opdrachtgevers. Op het resultaat zijn we trots en de markt heeft de toegevoegde waarde erkend. Tegen de markt in groeiden we naar meer dan 1200 gebruikers die het systeem intensief gebruiken.

Wat maakt Used Car Controller anders?

Het verschil van Used Car Controller zit in de oorsprong. Used Car Controller laat used car managers, verkopers en directieleden meer verdienen in minder tijd. Dat betekent in de praktijk dat alle handelingen in de gebruikte auto afdeling via used car controller worden afgehandeld. Van taxatie tot de uiteindelijke verkoop. Used Car Controller zorgt ervoor dat je alles snel en efficiënt afhandelt. Door de slimme opzet zorgt het ervoor dat je als team optimaal samenwerkt en geen handeling vergeet die belangrijk is voor een top resultaat. Een echt workflow systeem voor zowel kleine als grote bedrijven met meerdere vestigingen.

Wil jij ook meer verdienen in minder tijd?

Used Car Controller combineert de competenties van CRM en slimme IT oplossingen voor een scherpe prijs. Wil jij weten hoe Used Car Controller werkt en beoordelen of het ook iets voor jou is?
Mail of bel ons en vraag naar Dianne of Michel.

Schrijver


Michel van Roon
Michel van Roon - Senior Consultant / Oprichter

“Zonder weerstand geen glans”

Commercieel zwaargewicht en transformatiespecialist in de autobranche. In staat complexe materie plat te slaan in hapklare porties. Inspireert mensen en structureert processen. Tilt teams naar een hoger niveau met één doel voor ogen: plezier en prestatie samenbrengen.

Meer nieuws