Used Trucks: Kansen voor het merkkanaal


overzicht Used Trucks: Kansen voor het merkkanaal

Datum:
18 mei 2015
Door:
Michel van Roon
Filters:
Nieuws
Reacties:
0

Nederland is een sterke speler in de (export) markt voor gebruikte trucks. Maar hoe groot is de interne markt en hoe bedien je die? Dat zijn vragen die we samen met TruckStore recentelijk beantwoordde.

Nederland leidend in used trucks

Partijen als Kleijn Trucks en de BAS groep zijn wereldspelers in de gebruikte truck markt. Maar ook de Nederlandse markt biedt nog volop kansen. Voor Mercedes-Benz TruckStore ontwikkelden we een workshop waarin we samen met de Mercedes-Benz Truck dealers de kansen in kaart brengen voor het verhogen van het dealer rendement en de gebruikte truck verkopen.

TCO vs. Discount

De Truck markt en de gebruikte Truck markt in het bijzonder, heeft zo zijn eigen kenmerken. TCO zou een doorslaggevende factor bij de aankoop van een truck moeten zijn. Maar hoe creëer je kansen voor gebruikte trucks wanneer de nieuwe truck markt ‘verziekt’ wordt door kortingen. Geen eenvoudige opgave. Samen met Truckstore, Mercedes-Benz Nederland en de Mercedes-Benz Truckdealers hebben we in een aantal workshops, praktische antwoorden geformuleerd.

Used Trucks: kansrijk

Truckstore heeft in Nederland voor transporteurs een interessante propositie waar het gaat om TCO en flexibiliteit. De gebruikte truck speelt een belangrijke rol in het verhogen van marktaandeel, winstgevendheid (van transporteur en dealer) en het ondersteunen van restwaarden. Net als in de markt voor gebruikte personen auto’s en vans blijkt een combinatie van de volgende kritische succesfactoren van groot belang:

  • Bewustzijn marktpotentieel
  • Persoonlijke verkoop
  • Efficiency van interne processen
  • Online aanwezigheid en presentatie

Used Truck markt: uitdagend

De markt voor gebruikte trucks is hoogst competitief en uitdagend. Succes boeken is niet alleen een kwestie van een goede strategie, maar ook een van perfecte executie. Na onze entree in dit gebruikte auto segment blijven we de markt aandachtig volgen. Want dat er onbenutte kansen zijn in dit segment voor het merkkanaal, dat is meer dan duidelijk.

 

Schrijver


Michel van Roon
Michel van Roon - Senior Consultant / Oprichter

“Zonder weerstand geen glans”

Commercieel zwaargewicht en transformatiespecialist in de autobranche. In staat complexe materie plat te slaan in hapklare porties. Inspireert mensen en structureert processen. Tilt teams naar een hoger niveau met één doel voor ogen: plezier en prestatie samenbrengen.

Meer nieuws