Verkoop meer met de PITCH methode


overzicht Verkoop meer met de PITCH methode

Datum:
16 mei 2017
Door:
Michel van Roon
Filters:
Nieuws
Reacties:
0

 

De tijd van de passieve verkoper is voorbij. Een verkoper is als een ondernemer. Pro-actief en werkend volgens een plan! CRM ontwikkelde de PITCH methode te komen top verkoper te worden.  En dat is nodig. Want met 200 verkopen per jaar zijn nauwelijks voldoende om als verkoper je eigen salaris terug te verdienen. Gemiddeld zijn is dus op de lange termijn niet voldoende.

PITCH methode

De afgelopen jaren hebben we zorgvuldig gekeken naar succesvolle verkopers. Wat doen zij anders dan de gemiddelde verkopers? Hun aanpak is samen te vatten in 5 ingrediënten

  • Planmatig te werk gaan
  • Impact in communicatie
  • Tools inzetten waar het kan
  • Conversie optimalisatie
  • Happiness

 

PITCH methode in detail

De PITCH methode gaat uit van een kwantitatief onderbouwd Plan. Een persoonlijk plan op basis van jouw persoonlijke kengetallen. Maar daar blijft het niet bij. Want in je werk moet je Impact maken bij de klant. Een onuitwisbare indruk maken. Een goed gevoel creëren waardoor de klant jou de kans op een order gunt. Maar hoe doe je dat?
Maak je voldoende tijd vrij om leuke en innovatieve Tools in te zetten bij je klant contact? In een van huis uit traditionele branche is de adaptatie van nieuwe Tools om de Impact te vergroten vaak laag. Een gemiste kans voor hen die verkooptopper willen worden.

Een topverkoper herken je aan zijn kengetallen en zijn werkhouding. Een topverkoper stuurt actief op zijn Conversie. Hoeveel offertes zijn er nodig om een order te scoren. En wat kun je doen om je conversie te vergroten. Waar kan er meer Impact worden gerealiseerd? Met welke Tools? Een hoge conversie is de heilige graal van verkoop. Je moet ‘m alleen wel willen vinden. Want uit zich zelf meldt hij zich niet.

Tenslotte is je werkhouding belangrijk. Heb je lol in je vak, Want wees eerlijk, kun jij Impact realiseren als je chagrijnig de dag bent begonnen? Dan valt verkopen niet mee. Zorg daarom voor voldoende Happiness in je leven. Want zonder lol in je vak, wordt het helaas niets.

Aan de slag met PITCH?

Wil jij met je collegae een top verkoopteam worden? Om de PITCH methode goed toe te passen ontwikkelden we een workshop van twee dagdelen. Daarin leer je de fijne kneepjes van de PITCH methode. Maar belangrijker nog, je ontwikkelt je eigen Sales PITCH om topverkoper te worden.  Je bepaalt dus zelf hoe je de PITCH methode gaat toepassen. Inschrijven doe je HIER!

 

Schrijver


Michel van Roon
Michel van Roon - Senior Consultant / Oprichter

“Zonder weerstand geen glans”

Commercieel zwaargewicht en transformatiespecialist in de autobranche. In staat complexe materie plat te slaan in hapklare porties. Inspireert mensen en structureert processen. Tilt teams naar een hoger niveau met één doel voor ogen: plezier en prestatie samenbrengen.

Meer nieuws